VILLANYSZERELÉS

BUDAPESTEN ÉS BUDAPEST KÖRNYÉKÉN

Villanyszerelés, karbantartás

Villanyszerelőre van szüksége? Elromlott a lakásában valami? Nincs áram egy vagy több helyiségben? Világítótesteket, csillárt, lámpát szeretne felszereltetni? Szeretné felújítani régi, elavult elektromos hálózatát? Netán komplett elektromos hálózatot szeretne kialakítani most épülő, vagy felújítás alatt lévő lakásában, házában, üzletében, irodájában?

A Sanib Kft-re számíthat lakásának villanyszerelés munkálatainál, segítünk a technológia kiválasztásban, a tervezésben, és a kivitelezésben egyaránt! Elkötelezett munkavégzésünknek köszönhetően, a tervezési fázistól a kivitelezésig, minden esetben az Ön elképzelése alapján dolgozunk!

Az elvégzett villanyszerelés munkáinkra teljes elektromos hálózat cseréje, illetve új építésű ingatlan elektromos hálózat kiépítése esetén garanciát vállalunk Budapesten és környékén. Villanyszerelés kivitelezéseink során mindig az adott feladathoz alkalmazható legkorszerűbb szerelési technológiával, megbízható berendezésekkel és berendezési tárgyakkal állunk megrendelőink rendelkezésére. Munkáink során kizárólag minőségi segédanyagokat használunk!

Ki ne cserélt volna lakásában egy izzót, ha az már meghibásodott, de ugyanúgy üzembe helyezünk segítség nélkül egy asztali lámpát is. A lakókörnyezetünkben végzett kisebb villanyszerelés munkák hosszan sorolhatók, ezekhez nem hívunk villanyszerelő szakembert, elvégezzük mi magunk. Ide tartozik esetenként a világítás szerelése, karbantartása is. Tekintettel arra, hogy e munkafolyamat életveszélyes is lehet, célszerű néhány szabály betartására odafigyelni. Nagyobb munka elvégzéséhez pedig érdemes villanyszerelő szakemberhez fordulni segítségért. – Elsődleges feltétel, hogy rendelkezzünk villanyszerelési alapismeretekkel.

Segítséget nyújtunk mindazon megrendelőinknek, akiknek fontos a gyors és a kifogástalan munkavégzés, éljen Budapesten és környékén. Bízza ránk lakásában a villanyszerelés minden részét és garantáltan nem fog csalódni!

Bármilyen villanyszerelést igénylő feladat, villamostechnikai probléma esetén készséggel állunk rendelkezésére!

A Sanib Kft. villanyszerelő munkatársai az alábbi villanyszerelési munkák elvégzésében, elektromos meghibásodások elhárításában nyújt gyors és hatékony segítséget lakossági és üzleti ügyfelei részére a nap 24 órájában Budapest területén és környékén.

• kisebb elektromos problémák helyszíni gyorsjavítása
• komplex villanyszerelés új épületeknél: alapvető villanyszerelési munkák (bekötés, földelés, stb.) elvégzése
• elektromos hálózatok tervezése és kialakítása, felújítása vagy teljes átalakítása
• lakások, családi házak, üzletek, irodahelyiségek villamos hálózatának felmérése és szervizelése, teljes átalakítása
• lépcsőházak, vészvilágítási rendszerek világításának karbantartása javítása, cseréje
• sérült vezetékek javítása, cseréje, zárlat megszüntetése
• bekötések, izzók és kapcsolók cseréje
• automaták, biztosítékok szerelvények cseréje, javítása
• áramvédő kapcsolók beszerelése
• elavult elektromos hálózatok felújítása
• érintésvédelem
• épületegyüttesek, társasházak, lakások, családi házak új elektromos hálózatának kiépítése és karbantartása
• elavult villamoshálózat felújítása, meglévő hálózatok bővítése
• biztosíték táblák készítése, cseréje
• villanyóra kiépítés, áthelyezés, csere, ELMÜ felé ügyintézéssel
• erősáramú és gyengeáramú villanyszerelés
• villanybojlerek beszerelése, javítása, vízkőtelenítése
• hőtároló kályhák kiépítése, javítása
• egyéb villanyszerelés (pl. villanytűzhely bekötése)
• elektromos berendezések bekötése
• elektromos zárak, vészvilágítók bekötése
• villanytűzhelyek, villanysütők, vízmelegítők bekötése
• biztosítótáblák kiépítése, elosztószekrények felújítása, cseréje
• lámpák, világítótestek, mozgásérzékelős lámpák, csillárok felszerelése, égőcsere takarékos üzemmódra átállás
• kapcsolók, konnektorok, szerelése, cseréje
• gázkészülékek szerelése, beállítása, fűtéskorszerűsítés
• energiatakarékos fűtési rendszer kiépítés

Az elektromosság életünk része

 

Az elektromos energia életünk szoros részévé vált. Szinte minden háztartásban jelen van , hiszen vele működik a mosógép, tv turmixgép ,elektromos tűzhely, számtalan szépségápoló berendezés, telefonjainkat töltjük vele stb.

Ahhoz hogy ezek a gépek/készülékek gondtalanul tudjanak üzemelni, kell egy olyan kiszolgáló hálózat hozzájuk, amelynek nem okoznak gondot a mai korban használatos néha igen nagy teljesítményű háztartási gépeink .

Sokat változott életünk!

Számtalan háztartás sajnos nem igazodott az új gépek által támasztott követelményeknek.

Ez mit is jelent?

Megjelent az új , persze szakemberek számára nem ismeretlen fogalom, a vezetékek kábelek túlterhelése. Ez inkább régebbi lakásoknál /épületeknél fordúl elő, még régi alumínium vezetékkel vannak szerelve , és még az is nagyon vékony ,az viszont már úgy el van öregedve ,hogy ha hozzáérünk is eltörik. Sajnos találkoztam újabb szereléseknél is kivitelezési hibákkal , amik rossz tervezésből adódnak.

Nem ritka az sem amikor hosszabbító valamilyen oknál fogva megsérült, és az leokoplaszt -al lett "visszaszigetelve" persze nem kell mondanom ez mennyire tűzveszélyes .Nem beszélve arról ,ha még ez ráadásul valamilyen bútor alatt van.

Paneleknél gyakran találkozom úgynevezett mzs . (műanyag zsinór) hangszóró vezetékkel ,mennyezeti világításra használták ,és még az is oda volt ragasztva a mennyezetre.

Azt kell mindig szem előtt tartani :

Ha a vezetéken átfolyó áram erőssége meghaladja annak a terhelhetőségét legyen az bármilyen okból kifolyólag az bizony melegedni fog .Ha ez a folyamat pedig nem szakad meg, gyakran valamilyen elektromos meghibásodás okozta katasztrófához vezet.

Nem ritka a rövidzárlat sem , amikor az áramkör fázis vezetője egy másik fázissal vagy nulla ill.földelő érintkezővel kerül kapcsolatba.

Megint csak régi szerelések visszatérő hibái persze újabbaknál is előfordul szerencsére kisebb számban:

Nagy átmeneti ellenállás létrejötte amikor:

1. csavarkötés

2. sorkapocs

3. csatlakozó dugó

4. csatlakozó aljzat

5. összesodort vezeték

rosszúl , vagy gyengén érintkező pontjainál jön létre. Általában már csak a megolvadt műanyag elektromos szerkezeteken vesszük észre ,hogy valami baj van.

Hogyan is akadályozhatjuk meg ez úgynevezett elektromos tüzeket? Merül fel gyakran a kérdés.

I. Rendszeresen ellenőriztessük az elektromos hálózatot , berendezéseket.

II. Ha az elektromos rendszereken bármilyen sérülést ,vagy esetleg szúrós szagú műanyag szagot érzünk a lakásban ebben az esetben azonnal áramtalanítsunk, és hívjunk szakembert.

III. Csak megbízható helyről vásárolt berendezés használata ajánlott.

IV. És nem utolsó sorban a gyerekek védelme a konnektorokat gyerekdugóval zárjuk feltétlenűl.

V. Az elosztó nem nézhet ki úgy mint a "karácsonyfa" csak annyi dugvillát csatlakoztassunk bele ahány aljzat van benne gyárilag.

VI. Ha egy berendezés -egy hosszabbító bármi füstöl ,vagy akár lángol azonnal kapcsoljuk le a villanyórát.

VII. Ha a konnektor meglazult ne használjuk javíttassuk meg szakemberrel.

VIII. Vihar villámlás esetén húzzuk ki az elektromos berendezéseket a konnektorból.

Ne iktassuk ki a kismegszakítót a biztosítékot ,és a védelmi rendszereket ,sőt időszakosan ellenőriztessük azok megfelelő működését szakemberrel .

A biztonság ne legyen pénzkérdés . Amit tudnak okozni az elektromos berendezések által okozott balesetek sajnos időnként visszafordíthatatlanok.

Mennyit takaríthatunk meg a led világításon?

A legelső kérdés, amin el kell gondolkodni, hogy vajon vissza kúszik-e a pénztárcánkba valahol az a sok ezer forint , amit a led izzókra fizetünk ki?

A piacon megtalálható szinte valamennyi fényforrásnak megtalálható már az alternatívája led formában. Elképesztő gyorsan fejlődik a kínálat. Néhány évvel ezelőtt még borzasztóan rossz fénnyel rendelkező led égőket lehetett kapni , ez a trend mára megváltozott . Mostanra már csak a pénztárca szab határt. Igazán kielégítő a kínálat, kellemes melegfényű fényforrásokat lehet találni, persze azért még a hidegfényű izzók is kaphatóak.

Hogy miért is fogyasztanak kevesebbet, mint például a hagyományos izzók?

Egyszerű.

Sajnos amellett, hogy elég jól világítottak valljuk be ,egy hősugárzót is üzemeltettünk, ha akartuk, ha nem. Hiába nem akartunk velük fűteni , az energia nagy részét arra fizettük /fizetjük ki .Szóval érdemes áttérni .Egyébként is miért is akarnánk pl.kánikulában fűteni ,amúgy is rossz a hatásfoka fűtés szempontjából.

Ezért is nem igazán hívhatjuk izzónak a led fényforrásokat szerencsére nem izzanak . Viszont nem is lámpa sokan asszociálnak lámpatestre , csillárra.

Szóval egy jó tanács : Gyakran megkérdezik : Hány wattos led égőt vegyek pl. a 60w-os izzó helyett?

A dobozokon sok információ megtalálható példának okáért : 6w-os led =1db 60w-os normál izzónak .Ne ezt vegyük figyelembe.

Egy fényforrás minőségét igazán az határozza meg, képes-e annyi fényt kibocsájtani, amennyire nekünk az adott térben szükségünk van .

Tehát ami a legfontosabb a teljes fénykibocsátás, ami "lumenben" van feltüntetve. Van még egy mérő szám az 1 négyzetméterre eső fény a "lux" .

Nem mindenki van tisztában azzal, hogy ezeket a mértékegységeket hogyan is értelmezze. A legegyszerűbb módja annak, hogy megfelelőt vásároljunk , ha nekem van egy csillárom a nappaliban abban van most csak 1 db.60w-os izzó azt kellene led fényforrásra cserélni , keressük meg a boltban a hagyományos izzó dobozán lévő fénykibocsátásra vonatkozó számokat , és keressünk ezek után olyan led izzót aminek az ugyan ezek számai közel hasonlóak ha nagyobbak az csak jó .

És még egy fontos szempont:

· hideg fehér

· meleg fényű

legyen-e a választott fényforrás.

És végül pedig válasz az első kérdésre : igen visszatérülő beruházásról van szó . Persze nem gyorsan , igaz hogy most még aránylag magasabbak az árai a led fényforrásoknak , de azért sokkal hosszabb az élettartamuk is a normál izzókhoz képest, nem beszélve arról, amikor az első becsavarást követően azonnal kiég. A fogyasztás sem egy elhanyagolható szempont.

Nem utolsó sorban, a környezetet érintő hatások.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot, a lehető leghamarabb válaszolunk.

Kapcsolat

Cím: 2461 Tárnok
Árpád utca 37.

Telefon: 06 30 748 0681