VILLANYSZERELÉS

BUDAPESTEN ÉS BUDAPEST KÖRNYÉKÉN

Energiatakarékosság

Napjainkban különösen fontos az energiatakarékosság. Növekszik a gáz ára, az áram ára, elfogyóban a kőolaj és a földgáz.

A föld energia készlete évről-évre fogy ezért egyre inkább előtérbe kerülnek a megújuló energiaforrások, mint például a víz, szél vagy a napenergia. Utóbbi lehet a jövő energia megoldása, amely a kőolaj és földgáz káros anyag kibocsájtásával ellentétben teljesen környezetbarát. Pénztárcánkban is több pénz maradhat, ugyanis az áram és gáz szolgáltatóval ellentétben a napenergia nem kerül pénzbe.Az elmúlt évtizedben még luxuscikknek számított egy napkollektor beszerzése, bár még ma sem tartozik a pénztárcabarát megoldások közé, azonban 100%-ban megtérülő befektetés. A jövőben változhat a megújuló és nem megújuló energiaforrások helyzete: A napból érkező energia korlátlan mennyiségben áll rendelkezésünkre, míg a nem megújuló energiaforrások egyre fogynak és ezzel arányosan egyre drágábbak lesznek.

A „sok kicsi sokra megy” általános igazság elvét átültetve az energiafelhasználásra, költség-Hatékony megtakarítást érhetünk el, az energiaköltségeinket akár 30% -kal is csökkenthetjük. A háztartásokban található elektromos berendezések egy része standby módban is majdnem ugyanannyi áramot vesz fel, mint működés közben! Még a modernebb készülékek is sokat fogyasztanak készenléti üzemmódban: átlagosan a normál üzemmód 5-15 százalékát. Ésszerű felhasználással a saját jövőnk életszínvonalát is javíthatjuk, és Földünk jövőjéért is sokat tehetünk.

Fűtsünk energiatakarékosan!

Takarékoskodjunk a melegvízzel!

Elektromos fogyasztásunkat is hatalmasat tudjuk csökkenteni.

Hogyan?

Rendszeres karbantartás = üzembiztonság és energia megtakarítás

Környezetvédelmi szempontból nagyon fontos, hogy megismerjük és használjuk az új energia felhasználási módszereket. A modern kor egyik legnagyobb problémája globális felmelegedés, amelyet a nem megújuló energiaforrásokat használó erőművek, gépjárművek, háztartások idéznek elő. Ez által növekszik a levegő „káros gáz” koncentrációja, amely következménye az üvegházhatás, így növekszik a föld átlaghőmérséklete. Mint tudjuk, ez káros hatással van az élővilágára, ezért találkozhatunk egyre többet e témával a médiában és egyre több környezetvédelmi aktivista lép fel a globális felmelegedés ellen. Nekünk nem kell aktivistának lennünk elég, ha közvetlen környezetünkben teszünk a környezet károsítás ellen. Egy napkollektor felszerelésével nagymértékben csökkenthetjük háztartásunk öko lábnyomát.

Kiadásaink is jelentősen csökkenhetnek a napenergia által. Egy háztartás energia szükséglete nagy részben a meleg víz előállításából, fűtésből áll valamint az egyéb háztartási eszközök energia fogyasztásából. A napkollektorok segítségével a felsorolt kiadásokon spórolhatunk, de mennyit? Megfelelő napsütéses órák száma esetén havonta akár 70-80%-ot is.

Hol használhatjuk még a napenergiát?

Még pár évet biztos kell várnunk, hogy hazánk vagy akár Európa útjain napelemmel hajtott járművekkel találkozzunk, de tény, hogy ez a jövő. Az ilyen módon hajtott autók egyáltalán nem károsítják környezetünket és az egyre növekvő benzinárakkal sem kell foglalkoznunk.Kisebb városok, falvak energia ellátására is kiválóan alkalmasak a napkollektorok. Spanyolországban egy Sevilla közeli kisvárosban Sanlucar la Mayor-ban található napkollektor-farm 180.000 háztartás villamos energia ellátásáért felel.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot, a lehető leghamarabb válaszolunk.

Kapcsolat

Cím: 2461 Tárnok
Árpád utca 37.

Telefon: 06 30 748 0681